AMINAH

Kontakt: Aminah [facebook]
Tel 1: 0739-061854
Tel 2: -
E-post: Klicka här

Jag började dansa orientaliskt i Göteborg 1985. Parallellt med den orientaliska dansen har jag även dansat afrikansk dans, flamenco, jazzdans, svensk folkdans, fridans och balett. Jag har även utbildat mig hos internationellt kända pedagoger såsom Denise Enan, Yousry Sharif, Mahmoud Reda, Raqia Hassan, Aida Noor, Shareen el Safy och Lubna Eman. Som första orientaliska dansare har jag genomgått Danshögskolans nystartade utbildning “Många Kulturers Dans”, där tyngdpunkten har legat på pedagogik och scenframställning.

SHOW TILL FESTEN
Jag sarmarbetar med Stockholms bästa dansöser och dansare. Missa inte min och Lena Helts show, som garanterat höjer stämningen på vilken fest som helst. En oförglömlig upplevelse är den show som vi har tillsammans med den fantastiska Alissa, den nya stjärnan på danshimlen. Libanesiska Silvia Mardini, flitigt anlitad av kungahuset, är ännu en samarbetspartner. Du kan få en show med 1-4 professionella dansare. Jag har även kontakter med musiker från mellanöstern, vattenpipsuthyrare, m.fl. Kontakta mig så lägger vi upp programmet tillsammans.

MÖHIPPOR
Boka en magdanslektion till möhippan! Populärt och roligt för alla inblandade, eftersom hela gänget är med och dansar. Så här ser ett vanligt upplägg ut: Vi är i en danslokal som jag ordnar i innerstan (kostar 150-250kr extra) eller i en lokal som ni ordnar. Jag tar med en äkta magdansdräkt från Egypten, sydd av en av Kairos bästa skräddare. Den får den blivande bruden klä sig i. Sedan följer en timmes danslektion, där allihop är med och dansar.(Ha gärna med bekväma kläder att dansa i!) Lektionen slutar med att den blivande bruden uppträder inför er övriga. Ta gärna med filmkameran!

» Vett & Etikett:
Vill du imponera på dina mellanöstern-polare? Läs och lär. Vi har ibland problem med sexistiska krogägare, som råder dansöser att sminka sig som horor, lägga in silikon i brösten och bara ägna sig åt de manliga gästerna. Läs och begrunda hur det bör gå till.
Klicka » HÄR.

Aminah - Orientalisk Dans / Magdans


[annons]