Vad kostar ett Coverband ?

Den mest återkommande frågan vi får är: "Vad kostar det att hyra ett coverband ?" (eller coverband). Frågan är inte alldeles enkel att besvara. En mängd faktorer måste beaktas innan en prisuppgift kan lämnas. Många blir överaskade när det väl får höra vad det kostar, då de trodde att priset skulle vara lägre.

En god vän som tröttnat på att återkommande behöva försvara sin prisbild uttryckte sig så här vid förfrågningar: "Begär in en offert på ett gäng snickare som kommer och jobbar kväll/natt en lördag, vi spelar för samma ersättning!"

Skämt åsido ... De flesta vet att musiker övar på sina instrument samt måste bl.a. hålla sig med en hel del utrustning och förbrukningsmaterial. Detta vägs förstås in i priset. De allra flesta professionella coverbanden kostar (vid fakturering) mellan 10.000-30.000 kronor beroende på antal medlemmar, och om ljud- & ljusanläggning finns på plats eller ej.

Faktorer som påverkar priset:
- Antal Bandmedlemmar.
- Storleken på Ljudanläggning.
- Eventuell kostnad för separat Ljudtekniker.
- Storleken på Ljusanläggning.
- Eventuell kostnad för separat Ljustekniker.
- Eventuell kostnad för separat scen-/monitortekniker.
- Avstånd till framträdande = Reseersättning.
- Eventuell övernattning, kost & logi.
- Datum för framträdande, vardag eller helg.
- Speciella önskemål som kräver extra repetitioner.
- Bandets status. Väl kända = Dyrare.
- Kostnad för inhyrda gästartister.
- Arbete utöver ordinarie framträdande. T.ex:
Levande musik till fördrink, Musiktävling i samband med middagen, Dj/Disco då bandet inte spelar, Agera Konferencier under kvällen ...