Vad kostar en Trubadur ?

Den mest återkommande frågan vi får är: "Vad kostar det att hyra en trubadur ?" (eller coverband). Frågan är inte alldeles enkel att besvara. En mängd faktorer måste beaktas innan en prisuppgift kan lämnas. Många blir överaskade när det väl får höra vad det kostar, då de trodde att priset skulle vara lägre.

En god vän som tröttnat på att återkommande behöva försvara sin prisbild uttryckte sig så här vid förfrågningar: "Begär in en offert på snickare som kommer och jobbar kväll/natt en lördag, vi spelar för samma ersättning!"

Skämt åsido ... De flesta vet att musiker övar på sina instrument samt måste hålla sig med en hel del utrustning och förbrukningsmaterial. Detta vägs förstås in i det totala priset. De flesta professionella trubadurer kostar (vid fakturering) mellan 5.000-15.000 kr (inkl. moms) beroende på antal medlemmar, och om utrustning (ljud & ljus) finns på plats eller ej, m.m.

Faktorer som påverkar priset:
- Antal Musiker.
- Storleken på Ljudanläggning.
- Storleken på Ljusanläggning.
- Avstånd till framträdande = Reseersättning.
- Eventuell övernattning, kost & logi.
- Datum för framträdande, vardag eller helg.
- Arbetstid/timmar efter kl. 01:00 nattetid.
- Speciella önskemål som kräver extra repetitioner.
- Trubadurens status. Väl känd = Dyrare.
- Arbete utöver ordinarie framträdande. T.ex:
Levande musik till fördrink, Musiktävling i samband med middagen, Dj/Disco i pauser och som avslutning på kvällen, Agera Konferencier under kvällen ...